Woninguitbreiding Beek en Donk

De vraag bij deze opdracht was om een slaapkamer op de begane grond toe te voegen. We zijn hiermee aan de slag gegaan en hebben geprobeerd niet alleen de slaapkamer als functie toe te voegen, maar daarnaast ook andere praktische oplossingen in het plan op te nemen. In het eerste beeld is de bestaande situatie van de woning weergegeven.

In het tweede beeld ziet u het meest optimale voorstel voor de verbouwing. In dit voorstel is wat vrijheid genomen in de omvang van de verbouwing, vooral om te laten zien wat een maximaal resultaat kan zijn. Extra toevoegingen, naast de slaapkamer zijn de ruimte eetkamer met keuken en daarnaast de bijkeuken die als organiserende ruimte voor de woning gaat werken

In beeld drie ziet u het plan zoals het uiteindelijk gemaakt is. In dit plan zit nog steeds de potentie van het meest optimale plan, zodat dit in de toekomst nog altijd kan worden toegevoegd en nu de verbouwing bekostigd kon worden. De verbouwing voorziet nu in een ruimte slaapkamer, badkamer en wasruimte, waarbij alles binnendoor bereikbaar is. Er is erg veel daglicht en er zijn mooie zichtlijnen richting de tuin in ontstaan.

De eerste foto is van de uiteindelijke situatie met doorkijk vanuit de bestaande woning naar de nieuwe aanbouw. Links op de foto zijn de nieuwe puien te zien.

Op de tweede foto is het contact met buiten dankzij het glas tot de grond goed te zien. Daarnaast is er ook vanuit de keuken een directe toegang naar de tuin gemaakt.

De laatste foto. Vanuit de toekomstige slaapkamer kunnen de dubbele deuren naar de tuin volledig open gezet worden. De ruimte wordt nu als schildersatelier gebruikt. De wasruimte, toekomstige badkamer en berging worden voorzien van daglicht met solartubes, zoals rechts is te zien.

woninguitbreiding foto 1woninguitbreiding foto 2  woninguitbreiding foto 3 woninguitbreiding definitieve invulling woninguitbreiding optimale invulling woninguitbreiding bestaande situatie

 

Leave a Comment