Greenscapes

Het BKKC (Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur) selecteerde veertien ontwerpen van startende Brabantse architecten en bundelde deze ontwerpen in de uitgave ‘Kracht, karakter, innovatie’. De ontwerpen zijn gericht op de provincie Noord-Brabant. Mijn concept Greenscapes is een van de geselecteerde ontwerpen. Greenscapes bevordert bewustwording van de Brabander voor de natuurlijke ruimte om hem heen. De Greenscapes informeren en activeren door op hoogstedelijke plekken de actuele, dichtbije natuur te laten zien.

Een van de grote kwaliteiten van Brabant is namelijk dat er midden in of dichtbij hoogstedelijke gebieden vaak prachtige natuur te vinden is. Helaas heeft niet iedereen dat in de gaten. Met de Greenscapes wordt een live cameraverbinding opgezet waarmee deze natuur constant getoond wordt. Als aanvulling bij dit beeld wordt een schema getoond waarin men zien op welke manieren men op de desbetreffende plek kan komen. Hierdoor wordt extra benadrukt wat de kwaliteit is, maar ook hoe bereikbaar deze is.

De uitgave ‘Kracht, karakter, innovatie’ is gepresenteerd op een drukke boekpresentatie op 21 januari 2011. Het eerste exemplaar is daar uitgereikt aan voormalig Rijksbouwmeester Jo Coenen. Het enthousiasme was ook bij landelijk vakblad ‘De Architect’ groot en zij hebben de uitgave aan hun maartnummer toegevoegd, zodat Greenscapes door heel Nederland verspreid werd.

greenscapes impressie greenscapes publicatie greenscapes informatie

 

Leave a Comment