verbouwing restaurant Zevenbergen

Op een toplocatie in het centrum van Zevenbergen wordt een bestaande winkel verbouwd naar een restaurant. Voor deze wijziging hebben we een ontwerp gemaakt waarbij de indeling en de gevel aangepast worden naar de nieuwe functie. Samen met Zwaluwe Bouw is dit traject opgepakt om de opdrachtgever richting gemeente en verdere uitvoering zoveel mogelijk te ontzorgen. De voorgestelde indeling biedt optimaal invulling aan het bijzondere restaurantconcept. De gewijzigde gevel is ontworpen om de nieuwe functie optimaal tot zijn recht te laten komen. De openheid in de gevelindeling, de open te zetten pui richting het terras en de gewijzigde positie van de entree maken het functioneel en esthetisch een perfect passende ‘jas’ voor het nieuwe restaurant. 

uitbouw woonhuis

Het bestaande karakteristieke pand wordt met dit ontwerp uitgebreid met een lichte en ruime keuken. Door de daklijn door te trekken ontstaat één beeldtaal en mede een nuttige overkapping bij de achteringang, een eenvoudige ingreep waarvan het mes aan twee kanten snijdt.

windbescherming buitenruimten appartementencomplex

Diverse bewoners hadden overlast van de wind bij het appartementencomplex. In samenwerking met de constructeur hebben we een voorstel gedaan voor de windschermen en de vergunning aangevraagd.  In onderstaande foto’s is het eindresultaat te zien. De grotere dakterrassen zijn in hetzelfde systeem voorzien van een windbescherming met een wat lagere hoogte.

Uitbreiding en renovatie woonhuis

Het bestaande hoofdvolume is opgedeeld in twee adressen. De opdrachtgever is eigenaar van het linker gedeelte waar op de begane grond een restaurant was gehuisvest. Links van dit volume was flink wat ruimte op het perceel met daarop een aantal vervallen bijgebouwen. In het ontwerp hebben we gebruik gemaakt van deze overmaat aan ruimte om daar de woning uit te breiden tot een flexibel te gebruiken indeling met diverse mogelijkheden tot het gebruik van het pand. In de architectuur is er voor gekozen het hoofdvolume in stijl te handhaven als bestaand en de uitbreiding daarmee qua materialisering en architectuur te contrasteren. Het resultaat is een duurzame en lichte uitbreiding met optimale gebruikskwaliteit.

 

Verbouwing bijkeuken

Met zo min mogelijk ingrepen maximaal resultaat. De bestaande halfsteense bijkeuken hebben we deels hergebruikt bij het nieuwe ontwerp. Aan de buitezijde is isolatie en onderhoudsvrije gevelbekleding met een natuurlijk karakter geplaatst. De luifel is doorgetrokken om één geheel te creëren met de keuken en biedt daarnaast een overkapping bij de buitendeur. In het ontwerp is vooral ook gelet op de zichtlijnen vanuit de woning. Vanuit de woonkamer is de zichtlijn langs de bijkeuken af (nu onder de luifel door) blijven bestaan. Vanuit de keuken kijkt men door een smal raam exact in het verlengde van de looprichting rechtstreeks de tuin in.