Woningverbetering 18 woningen te Nieuwpoort

Bij de 18 woningen van woningstichting Lek en Waard wonen wordt het energierenovatie concept toegepast dat we in nauwe samenwerking met Zwaluwe Bouw hebben ontwikkeld. Dit concept voorziet de woningen van hoogwaardige isolatieschil aan de buitenkant van de woning. Dit kost geen ruimte binnen en alle koudebruggen etc. worden hiermee opgelost. De aansluitingen en isolatiewaarden kunnen nu naar nieuwbouwniveau of hoger. Bijkomend voordeel is dat de complete esthetiek van de woning ook opgewaardeerd kan worden en is de overlast voor de bewoners minimaal.

In dit project is gekozen voor een mooie donkere steen en een compleet andere gevelindeling, uiteraard wel op basis van de bestaande gevelopeningen. 

Uitbreiding en renovatie woonhuis

Het bestaande hoofdvolume is opgedeeld in twee adressen. De opdrachtgever is eigenaar van het linker gedeelte waar op de begane grond een restaurant was gehuisvest. Links van dit volume was flink wat ruimte op het perceel met daarop een aantal vervallen bijgebouwen. In het ontwerp hebben we gebruik gemaakt van deze overmaat aan ruimte om daar de woning uit te breiden tot een flexibel te gebruiken indeling met diverse mogelijkheden tot het gebruik van het pand. In de architectuur is er voor gekozen het hoofdvolume in stijl te handhaven als bestaand en de uitbreiding daarmee qua materialisering en architectuur te contrasteren. Het resultaat is een duurzame en lichte uitbreiding met optimale gebruikskwaliteit.

 

Selectie woningverbetering Zwijndrecht

Voor de woningverbetering van 76 woningen in Zwijndrecht maakten wij in consortium een ontwerp waarin we een optimum vonden tussen karakter voor de wijk, technische verbetering van de woningen en overlastbeperking. De straatnamen van de wijk waren vernoemd naar de voormalige Nederlandse koloni├źn. We hebben de wijk eigenheid en karakter gegeven door het in het ontwerp al aanwezige keimwerk in te zetten om silhouetten te maken. Deze silhouetten tonen de beschermde diersoorten van het eiland waar de straat naar vernoemd is. Technisch voorziet het plan in het oplossen van alle aanwezige klachten doordat de gehele schil aangepakt wordt, waarbij ook het toekomstscenario in de huidige aanpak verwekt is.

In onderstaande beelden is te zien hoe de twee verschillende woningtypen hun eigen kwaliteiten behouden en toch samen passen in het totaalontwerp door de diverse ingrepen. 

Klik hier voor de animatie (in nieuw tabblad)