In de bestaande woning was de hoeveelheid ruimte op de verdiepingen en de grootte van de woonkamer/keuken op de begane grond niet goed in verhouding. De wens van de opdrachtgever was dan ook om de begane grond te vergroten. Daarnaast was er voor de tuin de wens om daar een overdekte zithoek te creëren.

We hebben deze twee wensen gecombineerd in één totaalplan. De uitbouw brengt veel daglicht in de woning en de open hoek zorgt ervoor dat de volle breedte van de tuin beleefd wordt, een sterke verbetering van de bestaande situatie. In de vormgeving van de uitbouw is de overkapping direct meegenomen zodat een coherent geheel ontstaat. De optimale vorm van integratie met de tuin vindt plaats wanneer hoog zomer het schaduwdoek wordt opgehangen. In het voorstel is namelijk ook een type boom meegenomen die als ophangpunt voor het schaduwdoek dient en juist vroeg in het voorjaar en in het najaar (als het schaduwdoek niet nodig is) een mooi aanzicht vanuit de woonkamer geeft door zijn bloesem en bladverkleuring.

Leave a Comment